Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
BASF
€ 468,27 Incl. btw

Het metaalfilament Ultrafuse 316L van BASF is een innovatief metaal-polymeercomposiet voor Fused Filament Fabrication (FFF).

Artikelnummer:
TRIBASCON1S3720

Ultrafuse 316L - Eenvoudig en kosteneffectief 3D-printen van metalen onderdelen

Het metaalfilament Ultrafuse 316L van BASF is een innovatief metaal-polymeercomposiet voor Fused Filament Fabrication (FFF). Het vindt zijn technische oorsprong in de metaalspuitgiettechnologie (MIM) van de Catamold®-productfamilie van BASF.

Het maakt de veilige, eenvoudige en kostenefficiënte productie mogelijk van volledig metalen onderdelen voor prototypes, metalen gereedschappen en functionele metalen onderdelen in het eenvoudigste 3D-printproces. Na het daaropvolgende ontbinden en sinteren* volgens industriestandaard, is het uiteindelijke 3D-geprinte onderdeel 316L roestvrij staal. Het metaalgehalte in het hoge bereik van 90 procent en de gelijkmatige verdeling van het metaal in de bindmiddelmatrix verminderen het risico op defecten en verhogen het slagingspercentage.

Door immobilisatie van metaaldeeltjes in de bindmiddelmatrix in het filament worden de potentiële gevaren van het hanteren van fijne metaalpoeders drastisch verminderd in vergelijking met Selective Laser Melting (SLM), Direct Metal Laser Sintering (DMLS), Direct Metal Deposition (DMD) en Binder Jetting .

Ultrafuse 316L is compatibel met zowel Bowden- als direct drive-extruders door het gebruik van een antislipoppervlak. Het filament heeft een hoge flexibiliteit en kan door complexe spanrollen en transportsystemen voor geleidingsrollen worden geleid.

De voordelen van Ultrafuse 316 zijn:

  • Het is in het algemeen 1,4 tot 2,2 keer goedkoper dan de meeste metaalpoeders met minder investeringen in hardware
  • Er is een aanzienlijk kostenvoordeel voor kleine en middelgrote componenten
  • De totale fabricagekosten nemen aanzienlijk af als de partij groter wordt
  • Met additive manufacturing kunt u volledig roestvrijstalen onderdelen maken met een hoge mate van complexiteit

* ontbinden en sinteren
Na het printen van uw onderdelen in 316L metaaldraad, is het debinding- en sinterproces noodzakelijk om het volledige potentieel van uw geprinte onderdelen te bereiken. Neem contact met ons op voor meer informatie hoe dit proces is geregeld.

De volledige brochure met de ontwerprichtlijnen kunt u hier downloaden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x