Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
BigRep
€ 63.525,00 Incl. btw

BigRep Studio G2 – een betrouwbaar productietoestel met hoogwaardige materiaalmogelijkheden.

Artikelnummer:
TRIBIGPRI3106

BigRep Studio G2 – een betrouwbaar productietoestel met hoogwaardige materiaalmogelijkheden.

De BigRep Studio G2 is een industriële 3D-printer gebaseerd op een vertrouwde, kwalitatieve technologie. De Studio G2 werd speciaal ontwikkeld om uitstekende resultaten te behalen met abrasieve en industriële materialen. Een volledig afgesloten bouwkamer, een BOFA luchtfiltersysteem en een filamentkamer dit de temperaturen monitort, alle aspecten van deze BigRep Studio G2 3D-printer staan in het teken van kwaliteit en resultaat.

Groot bouwvolume
Met een volledig afgesloten bouwkamer en een bouwvolume van 1000 x 500 x 500 (mm) heeft deze Studio G2 3D-printer een maximale capaciteit dit tot 10x groter is dan de gemiddelde desktop 3D-printers. Zijn high-flow extruder met twee printkoppen (tool-steel nozzles) laat deze Studio G2 toe om geometrisch complexe stukken te 3D-printen in een grote variatie aan materialen, waaronder ASA, ABS en abrasieve materialen zoals met carbon versterkte plastics.

De Studio G2 is gebaseerd op de originele BigRep Studio – winnaar van de 2018 German Innovation Award – en heeft daardoor een solide betrouwbare basis waarop verder werd gebouwd. Deze nieuwe Studio G2 zorgt ervoor dat producenten hun innovatieve designs tot leven brengen.

Veelzijdig, ergonomisch en betrouwbaar
Door zijn vernieuwde printkoppen print deze Studio G2 met een grotere variatie aan materialen dan zijn voorganger. Hierdoor koppelt u de juiste materialen aan de juiste mechanische eigenschappen die nodig zijn voor uw meest veeleisende prints. Het frame, met de makkelijk te openen deur op hoogte en het vlot werkende touchscreen zorgen voor een ergonomisch gebruik van het toestel, waar u het ook wenst te plaatsen.

Veiligheid en controle
Door onze ervaring met de verschillende materialen weten we hoe belangrijk het is om een goede verluchting te hebben als u print met industriële en abrasieve materialen. Het ingebouwde BOFA luchtfiltersysteem zorgt voor een zuivere luchtstroom dankzij de ingebouwde HEPA Filters. Deze filters hebben gecertificeerde minimum efficiëntie van 99,997% tot 0.3 micron en 95% tot 0.1 micron.

Daarnaast zorgen de twee onafhankelijke verwarmde materiaalkamers ervoor dat uw filament in de meest optimale opstandigheden opgeslagen wordt tijdens het printen, zodat vochtopname geminimaliseerd wordt en de beste resultaten gegarandeerd worden.

Tot slot heeft de Studio G2 ook een ingebouwde filamentsensor, die aangeeft wanneer de doorvoert stopt en daardoor de print pauzeert. Zo verspilt u niet nutteloos en nodeloos materialen. Op de deur is een sensor aangebracht om de print te pauzeren, zodat ook hier geen risico wordt gelopen. De ingebouwde webcam laat u daardoor toe om de voortgang van uw print te volgen.

Wil u meer weten over dit toestel, neem dan gerust contact op met ons sales team of plan uw bezoek aan ons demo-center.

Printtechnologie: Fused Filament Fabrication (FFF)
Maximaal bouwvolume: x 1000 y 500 z 500 (mm)
Afmetingen van de 3D printer: x 1715 y 1170 z 1765 (mm)
Gewicht: Approx. 550 kg
Voorgemonteerd?: Ja
Nozzle diameter: Equipped with two 0.6 mm hot ends
Nozzle temperatuur: 280 °C max.
Filament diameter: 2.85mm
Laagresolutie: 0.1 – 0.5 (mm)
Printsnelheid: 100 mm/s max.
Positioneringsprecisie van de assen: ± 0.1 mm
Kalibratie: -
Printbare materialen: ASA, ABS, BVOH, HI-TEMP, PA6/66, PET-CF, PETG, PLA, PLX, PRO HT, PVA, TPU
Verwarmd printbed: Max. 100 °C
Stand alone printen via SD?: Neen
Stand alone printen via USB?: Ja
Stand alone printen via WiFi: Ja
LCD Scherm: Ja
Software: -
Bestandsformaat: -
Ondersteunende OS: -
Open / Closed Source?: Open Source
Opmerkingen: Monitoring: Out of Filament Sensor, Door Sensor, Webcam
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x