Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
Polymaker
€ 189,95 Incl. btw

Polymaker PolyMide PA6-CF is een carbon verstevigd PA6 (Nylon6) filament met industriële eigenschappen, zoals een verhoogde stijfheid, trekkracht en hitteresistentie.

Artikelnummer:
TRIPOLCON1S3073

Polymaker PolyMide PA6-CF is een carbon verstevigd PA6 (Nylon6) filament met industriële eigenschappen, zoals een verhoogde stijfheid, trekkracht en hitteresistentie. Dankzij de Fiber Adhesion Technologie van Polymaker hebben de geprinte onderdelen met PolyMide PA6-CF ook een uitmuntende laaghechting. De geprinte stukken in PolyMide PA6-CF zijn geschikt voor eindgebruik, waarvan de eigenschappen een grote stevigheid moeten hebben.

Polymaker Technology
Naast de Fiber Adhesion Technology, waarbij de oppervlaktelagen beter hechten en zo gladdere resultaten behalen, bevat de PolyMide PA6-CF ook de Warp-Free Technology. Deze technologie zorgt ervoor dat uw geprinte stukken een goede dimensionele stabiliteit hebben, wat leidt tot near-zero warping.

Hoe PolyMide PA6-CF printen
De settings om optimaal te printen met dit materiaal vindt u vanonder deze pagina terug. Wat wel zeer belangrijk is bij het printen is het gebruik van de juiste materialen. De bouwplaat en de hechtingsmiddelen helpen bij het uitsluiten van warping. Aangeraden is om een flexibele plaat en Magigoo te gebruiken.

Omdat het een carbon verstevigd materiaal is zal de nozzle ook sneller verslijten. Daarom raden we een full-metal hot-end aan, die de temperaturen van minimum 280°C moeiteloos aankan. Ook de nozzle is best gemaakt uit stainless steel of stevigere items. Voorbeelden zijn de Ruby Nozzle of de Print Core CC Red van Ultimaker.

PolyMide PA6-CF is onderhevig aan vochtopname. Omdat een verhoogde vochtopname kan zorgen voor een verminderde kwaliteit van de geprinte onderdelen is het aangeraden om de PolyBox te gebruiken voor het opslaan tijdens en na het printen.

Nabewerken van de prints
We raden aan om ieder print gemaakt met PolyMide PA6-CF te gloeien. Dit haalt alle mechanische en thermische eigenschappen uit het materiaal, waardoor het nog steviger wordt. Het gloeien gebeurt door uw print gedurende een tweetal uren in een oven te plaatsen op 90°C.

Print settings

Nozzle Temperatuur

280°C – 300°C

Bouwplatform

Glazen plaat, Magigoo, Flexibele mat

Temperatuur van het bouwplatform

25°C – 50°C

Fan speed

Uitgeschakeld

Retraction speed

40 – 60 mm/s

Aanbevolen kamertemperatuur

25°C – 50°C

Aanbevolen support materiaal

PolyDissolve

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x