Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
Polymaker
€ 59,96 Incl. btw

Polymaker PolyMax PC-FR is een polycarbonaat filament aangevuld met vuur vertragende stof (UL94v-0/1.5mm).

Artikelnummer:
TRIPOLCON1S3100

Polymaker PolyMax PC-FR is een polycarbonaat filament aangevuld met vuur vertragende stof (UL94v-0/1.5mm). Dit materiaal combineert een goede onbuigzaamheid met hoge impactsterkte en een hoge hitteresistentie. De UL94 is de standaard om te meten hoe vlot een materiaal vuur tegenhoudt of verspreiding tegengaat. Dit materiaal is geschikt voor een veelvoud aan toepassingen, waaronder automotive, railway en aerospace.

Hoe Polymaker PolyMax PC-FR Printen?
De juiste settings om optimaal te printen met Polymaker PolyMax PC-FR vindt u onder deze paragraaf terug. Wat aangeraden is tijdens het printen van dit materiaal zijn de juiste materialen, zoals de bouwplaat en de hechtingsmiddelen. De juiste keuze hierin helpt warping tegen te gaan. Wij raden aan om een licht flexibele mat te gebruiken en deze in te spuiten met Dimafix.

Omdat Polymax PC-FR een materiaal is dat uw nozzle sneller doet verslijten raden we een full-metal hotend aan, die de temperaturen van minimum 260°C moeiteloos aankan. Ook de nozzle is best gemaakt uit Stainless steel of stevigere items. Voorbeelden zijn de Ruby Nozzle of de Print Core CC Red van Ultimaker.

Print settings

Nozzle temperatuur

250°C – 270°C

Bouwplatform

Glazen plaat, Dimafix, flexibele mat

Temperatuur van het bouwplatform

90°C – 105°C

Fan speed

Uitgeschakeld

Printsnelheid

30 – 50 mm/s

Aanbevolen kamertemperatuur

90°C – 100°C

Aanbevolen supportmateriaal

PolyDissolve

Nabewerken van uw geprinte onderdelen
We raden aan om ieder print gemaakt met PolyMax PC-FR te gloeien. Dit haalt alle mechanische en thermische eigenschappen uit het materiaal, waardoor het nog steviger wordt. Het gloeien gebeurt door uw print gedurende een tweetal uren in een oven te plaatsen op 100°C.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x