Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
Polymaker
€ 54,95 Incl. btw

PolyCast is een speciaal ontwikkeld filament voor toepassingen die gebruik maken van het gieten van inleg, zodat u mooie gladde eindresultaten behaald.

Artikelnummer:
TRIPOLFIL2651

PolyCast is een speciaal ontwikkeld filament voor toepassingen die gebruik maken van het gieten van inleg. Net zoals de andere filamenten van Polymaker is PolyCast te printen op de verschillende FDM/FFF 3D-printers. Hiermee print u snel en gemakkelijk een grote variatie aan modellen die u nadien laat uitgieten in verschillende metalen en legeringen.

Materiaaleigenschappen
PolyCast wordt geprint onder vergelijkbare voorwaarden als PLA. Na het printen is het mogelijk om gebruik te maken van de Polymaker Polysher, om de gladheid van de oppervlakte te optimaliseren.

PolyCast is daarentegen gevoelig aan vochtopname. Voor het printen is het daarom aangeraden om het materiaal op voorhand te drogen in de PolyBox.

Uitstekende resultaten
Het uitgieten van mallen zorgt voor metalen onderdelen met een uitstekende oppervlakteafwerking en maatnauwkeurigheid. De resultaten, in verschillende metalen en legeringen zoals staal, roestvrijstaal en aluminium, zijn algemeen gekend. In tegenstelling tot de traditionele gietprocessen is het 3D-printen als alternatieve methode een voordeel op vele vlakken.

De voordelen van 3D-printen met betrekking tot het uitgieten zijn een verkorte doorlooptijd (tijdefficiëntie), een verlaging van de kosten (kostenefficiëntie) en een grotere ontwerpvrijheid. Dit laatste is het resultaat van de grotere geometrische complexiteit dat 3D-printing te bieden heeft.

De grootste voordelen van PolyCast zijn:

 • Polijstbaar
  De Micro-Droplet Polishing technologie van Polymaker zorgt voor een superieure oppervlakte afwerking, waardoor er slechts minimale nabewerking nodig is na het uitgieten.
 • Geen assen
  PolyCast brandt uitstekend uit en laat geen residu na, wat zorgt voor uitstekende resultaten.
 • Uitstekend printbaar
  Net als de andere filamenten van Polymaker print ook PolyCast vlot op allerlei FDM 3D-printers.
 • Kostenefficiënt
  Het gebruik van PolyCast is goedkoper dan vergelijkbare materialen in andere 3D-print technologieën (bv. SLA/DLP/SLS).

Aanbevolen printtemperaturen
1.75mm            200°C – 230°C
2.85mm            200°C – 230°C  

Aanbevolen printsnelheid
40 – 90 mm/s

Aanbevolen printbed temperatuur
30°C – 70°C

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x