Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
3D4Makers
€ 361,79 Incl. btw

PEEKQ filament is een higher flow PEEK filament dat makkelijker te printen is dan gewoon PEEK filament. Dit PEEKQ is speciaal ontwikkeld voor productie.

Artikelnummer:
TRI3D4CON3789

PEEKQ filament is een higher flow PEEK filament dat makkelijker te printen is dan gewoon PEEK filament. Dit PEEKQ is speciaal ontwikkeld voor productie.

PEEK (Polyether Ether Ketone) is een semi-kristallijn thermoplast met uitstekende mechanische en chemische bestendigheidseigenschappen die behouden blijven bij continue hoge temperaturen. PEEK is een van de best presterende technische thermoplasten ter wereld. PEEK wordt gebruikt voor het maken van onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, olie- en gasindustrie en de medische industrie.

Bij 3D printen wordt PEEK voornamelijk gebruikt ter vervanging van plastic en metalen onderdelen in vliegtuigen, onderdelen voor machinebouw en auto-onderdelen. Het PEEK filament van 3D4makers wordt al veel gebruikt voor dit soort toepassingen. De feedback die zij kregen van de gebruikers, was dat PEEK een lastig materiaal is om te 3D printen. Voor een goed resultaat is een constante temperatuur in de bouwkamer nodig. Iets wat nog niet iedere hoge temperatuur 3D printer lukt. Om de printbaarheid te vergroten is 3D4makers uitgebreid gaan testen en kwam uiteindelijk met het PEEKQ filament. Dit is een PEEK filament met toevoegingen, iets wat 3D4makers normaal gesproken nooit doet. Maar hierdoor is het wel PEEK filament geworden dat speciaal ontwikkeld is voor FDM 3D printen.

Instellingen:

  • Printer nozzle temperature: 360 - 400°C
  • Heated bed temperature: 120°C
  • Print Speed: 15-30 mm/s
  • Bed Adhesion: PEI Sheet
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x