Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
3D4Makers
€ 422,29 Incl. btw

PEEK (Polyether Ether Keton) is een van de best presterende industriële thermoplastics. PEEK heeft uitstekende mechanische en chemische weerstanden.

Artikelnummer:
TRI3D4CON2716

PEEK (Polyether Ether Keton) is een van de best presterende industriële thermoplastics. PEEK wordt verkregen door stapsgewijze polymerisatie. Het is een semi kristallijne thermoplastic die uitstekende mechanische en chemische weerstanden heeft. PEEK is bovendien zeer hittebestendig. Dit zorgt ervoor dat PEEK een veelgebruikt materiaal is in verschillende sectoren en applicaties, zoals luchtvaart, automobiel, olie en gas, …

Uniek productieproces
PEEK van 3D4Makers wordt bovendien op een unieke manier geproduceerd. In tegenstelling tot de meeste productiesystemen wordt dit filament verticaal geëxtrudeerd en door middel van koele lucht klaargemaakt voor het draaien op spoel. Dit gebeurt onmiddellijk na de productie, waarna het direct vacuüm wordt verpakt.

Dit productieproces zorgt voor uitstekende resultaten op enkele FDM 3D-printers, zoals de 3DGence Industry F340. 3D4Makers PEEK heeft een uitstekende tussenlaag hechting. Dat resulteert dan weer in een grote impactweerstand, sterkte, duurzaamheid en een vlot printproces.

Europese regelgeving
Het unieke productieproces zorgt er tevens voor dat deze PEEK voldoet aan de volgende Europese regels, omtrent plastic materialen die in aanraking komen met voedsel.

  • EC No. 1935/2004
  • EC No. 2023/2006
  • EC No. 10/2011

Het materiaal is bovendien normconform met de FDA (Food & Drug Administration) voor contact met voedsel.

Printer settings
Printer nozzle temperature: 360 - 400°C
Heated bed temperature: 120°C

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x