Door de huidige maatregelen is onze showroom enkel te bezoeken op afspraak. Contacteer ons op 011/48.00.75 of via [email protected]
Polymaker
€ 49,95 Incl. btw

Polymaker PC-ABS is een mix van Polycarbonaat en ABS, wat leidt tot een filament met industriële eigenschappen.

Artikelnummer:
TRIPOLCON1S3102

Polymaker PC-ABS is een mix van Polycarbonaat en ABS, wat leidt tot een filament met industriële eigenschappen. Een uitmuntende onbuigzaamheid, een hoge hitteresistentie en een goede oppervlakteafwerking. De geprinte stukken met PC-ABS zijn geschikt voor eindgebruik, waar stevigheid en hittebestendigheid belangrijke eigenschappen zijn.

Hoe Polymaker PC-ABS Printen?
De juiste settings om optimaal te printen met Polymaker PC-ABS vindt u onder deze paragraaf terug. Wat aangeraden is tijdens het printen van dit materiaal zijn de juiste materialen, zoals de bouwplaat en de hechtingsmiddelen. De juiste keuze hierin helpt warping tegen te gaan. Wij raden aan om een licht flexibele mat te gebruiken en deze in te spuiten met Dimafix.

Omdat PC-ABS een materiaal is dat uw nozzle sneller doet verslijten raden we een full-metal hotend aan, die de temperaturen van minimum 250°C moeiteloos aankan. Ook de nozzle is best gemaakt uit Stainless steel of stevigere items. Voorbeelden zijn de Ruby Nozzle of de Print Core CC Red van Ultimaker.

Print settings

Nozzle temperatuur

250°C – 270°C

Bouwplatform

Glazen plaat, Dimafix, flexibele mat

Temperatuur van het bouwplatform

90°C – 105°C

Fan Speed

Uitgeschakeld

Print speed

30 – 50 mm/s

Aanbevolen kamertemperatuur

90°C – 100°C

Aanbevolen supportmateriaal

PolyDissolve

Nabewerken van uw geprinte onderdelen
We raden aan om ieder print gemaakt met Polymaker PC-ABS te gloeien. Dit haalt alle mechanische en thermische eigenschappen uit het materiaal, waardoor het nog steviger wordt. Het gloeien gebeurt door uw print gedurende een tweetal uren in een oven te plaatsen op 100°C.

Daarnaast is het ook mogelijk om uw geprinte onderdelen te metalliseren. Dit gebeurt door afzetting van een metaal laag in een hoog vacuüm of door uw print te galvaniseren. De beste hechting in dit proces wordt bereikt met aluminium, tin of koper.

Ook het verven van uw geprinte stukken is mogelijk. Hiertoe is het wel essentieel dat de oppervlakte proper moet zijn (vrij van stof of vet). Optimalisatie van de resultaten is mogelijk indien u een coating gebruikt op basis van polyurethaan. Tot slot zijn aaneensmeden (ultrasoon, via frictie, via vibraties of met een laser) en vastlijmen mogelijk.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x