Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
MakerBot
€ 8.468,79 € 6.351,29 Incl. btw

De MakerBot MethodX Carbon Fiber is een prestatiegerichte 3D-printer die u toelaat om complexe en duurzame prints te produceren.

Artikelnummer:
TRIMAKHRD3327

De MakerBot MethodX Carbon Fiber is een prestatiegerichte 3D-printer die u toelaat om complexe en duurzame prints te produceren. Zijn verwarmde printkamer (110°C) en vier speciaal ontwikkelde extruders zorgen voor ongeziene resultaten.

Deze MakerBot MethodX Carbon Fiber bezorgt u ongeëvenaarde prestaties, out of the box! Het design, waarbij de kennis van MakerBot en moederbedrijf Stratasys gecombineerd werden, zorgt voor een naadloze workflow van CAD-design tot geprint stuk.

Dual Performance Extruders
Bij uw MakerBot MethodX Carbon Fiber krijgt u een Performance Extruder 1XA, een Support Extruder 2XA en een Composite Extruder 1C geleverd. Hiermee print u een leuke variatie aan materialen. Ook de Performance Extruder 1A en Support Extruder 2A zijn compatibel met de MethodX Carbon Fiber.Het bouwvolume van 19 x 19 x 19.6 (single extrusion - coming soon / 15.2 x 19 x 19.6 bij dual extrusion) laat u toe om kwaliteit te combineren met printgemak. Daarnaast is er de MD Labs Extruder, die u toelaat om third party materialen te printen op de MakerBot MethodX Carbon Fiber.

Moeiteloos Carbon printen
De MethodX Carbon Fiber laat u bovendien toe om moeiteloos met carbonvezels verstrekte nylonprints te maken. De Composite Extruder, gecombineerd met de verwarmde printkamer, zorgen voor stevige kwalitatieve prints. De consistente hitte in de kamer zorgt er bovendien voor dat de stukken tijdens het printen al getemperd worden.

Circulated Heated Chamber
Uniek aan de MakerBot MethodX Carbon Fiber is zijn verwamde kamer. In tegenstelling tot andere printers heeft de MethodX Carbon Fiber een circulerende warmteflow die de hele kamer behelst, zodat de temperatuur doorheen de hele kamer consistent op 110°C gehouden wordt. Dit zorgt ervoor dat de eigenschappen van zowel de materialen als uw prints geoptimaliseerd worden. De superieure Z-laag adhesie en dimensionele accuraatheid van 0.2mm zorgen voor ongeziene kwalitatieve resultaten.

Wifi-connectiviteit
De MethodX Carbon Fiber is niet enkel een garantie op goede resultaten, dankzij zijn 5” LED touchscreen en wifi connectiviteit is hij ook enorm makkelijk in gebruik, waardoor uw printgemak geoptimaliseerd wordt. Door de Wifi-connectiviteit beheert u uw prints makkelijk van aan uw pc.

Stevige metalen constructie
Tot slot is de MethodX Carbon Fiber opgebouwd uit een ultra rigide metalen constructie. De gestructureerde en geoptimaliseerde opbouw van het toestel zorgt voor een minimale offset flexing, wat resulteert in meer consistente en kwalitatieve prints.

Volgende items worden meegeleverd bij uw MakerBot MethodX Carbon Fiber 3D-printer:

  • MakerBot METHODX 3D Printer
  • Spring Steel Build Plate
  • 1 Composite Extruder 1C
  • 1 Performance Extruder 2A Support
  • 1 Performance Extruder 2XA Support
  • 1 Nozzle Brush
  • 1 Hex Key
  • 1 USB A-to-B Cable
  • 1 EU Power Cord
  • 1 US Power Cord

Printtechnologie: Fused Deposition Modeling (FDM)
Maximaal bouwvolume: 19 L x 19 W x 19.6 H cm
Afmetingen van de 3D printer: 43.7 L x 41.3 W x 64.9 H cm
Gewicht: 29.5 kg
Voorgemonteerd?: Ja
Nozzle diameter: 0.4mm
Nozzle temperatuur:
Filament diameter: 1.75mm
Laagresolutie: Range: 20 - 400 microns
Printsnelheid: Max Material Flow Rate: ~50 mm3 per sec
Positioneringsprecisie van de assen: ± 0.2 mm
Kalibratie: Fully automatic dual nozzle calibration
Printbare materialen: ABS, ASA, PLA, Tough, SR-30, NYLON, PETG, Carbon Fiber Reinforced Nylon, third party materials*
Verwarmd printbed: Flexible steel build plate | heated chamber both up to 110°
Stand alone printen via SD?: Neen
Stand alone printen via USB?: Ja
Stand alone printen via WiFi: Ja
LCD Scherm: 5" Full-Color Capacitive Touch Screen
Software: MakerBot Print, MakerBot Mobile
Bestandsformaat: MakerBot (.makerbot), STL (.stl), SolidWorks (.sldprt, .sldasm), InventorOBJ (.ipt, .iam), IGES (.iges, .igs), STEP AP203/214 (.step, .stp), CATIA (.CATPart, .CATProduct), Wavefront Object (.obj), Unigraphics/NX (.prt), Solid Edge (.par, .asm), ProE/Creo
Ondersteunende OS: Windows (7, 10) Mac OS X (10.9+)
Open / Closed Source?: Semi-Open Source
Opmerkingen: *Optional MB LABS extruder is required to print with third party filaments.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x