Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
€ 16,94 Incl. btw

Mensen die ervaring hebben met het aanbrengen van tape weten dat dit niet altijd zonder moeite is. Lokbuild is een stevig alternatief dat je zeer makkelijk kan bevestigen. Daarnaast verwijder je het even makkelijk van je bouwplatform.

Artikelnummer:
TRILOKACC1684

Mensen die ervaring hebben met het aanbrengen van tape weten dat dit niet altijd zonder moeite is. Lokbuild is een stevig alternatief dat je zeer makkelijk kan bevestigen. Daarnaast verwijder je het even makkelijk van je bouwplatform, zonder dat er resten achterblijven. De Lokbuild is 200 x 200mm groot.

INSTALLATIE

  1. Maak het bouwplatform proper.
  2. Knip de LokBuild bij zodat de vorm en afmetingen overeenkomen met je bouwplatform. Je kan hiervoor simpelweg gebruik maken van een schaar.
  3. Verwijder de folie die zich aan de onderzijde van de LokBuild bevindt en bevestig deze vervolgens aan het bouwplatform. Ga systematisch te werk zodat er geen luchtbellen onder de LokBuild zitten.
  4. Pas de hoogte van de nozzle aan en zorg dat het bouwplatform goed gekalibreerd is.

HOE ONDERHOUD JE LOKBUILD
LokBuild heeft geen onderhoud nodig. Als je de LokBuild toch wil schoonmaken, gebruik je best een alcoholdoekje of iets gelijkaardig (laag Isopropyl percentage). Gebruik geen aceton of gelijkaardige producten met een hoog Isopropyl percentage. Dit beschadigt het oppervlak van de LokBuild.

KALIBRATIE VAN DE NOZZLE HOOGTE
LokBuild laat meer variatie toe tijdens het instellen van de nozzle hoogte dan andere producten. De accuraatheid is minder belangrijk bij de Lokbuild, hoewel er een optimale nozzle hoogte is voor het gekozen materiaal en de gekozen printer.

De sleutel naar een goede kalibratie is experimenteren. Het is aangeraden om op een grotere afstand te beginnen dan bij de standaard hulpmiddelen, om zo de nozzle dichter bij de LokBuild te brengen.

Door het groot aantal verschillende printers en materialen is het onmogelijk om de exacte print parameters te beschrijven, daarom raden wij als startpunt een nozzle hoogte aan tussen 0.20mm – 0.25mm.

Tip: wanneer u kalibreert begint u best verder weg van het printbed dan met andere middelen zoals tape. LokBuild werkt beter als het filament niet platgedrukt wordt tijdens het leggen van de eerste laag.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x