Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
3DGence
€ 2.094,99 Incl. btw

De 3DGence Laboratory Dryer oven is een speciaal ontwikkelde oven om uw PEEK prints te gloeien en om uw materialen te drogen.

Artikelnummer:
TRI3DGBUN2977

De 3DGence Laboratory Dryer oven is een speciaal ontwikkelde oven om uw PEEK prints te gloeien en om uw materialen te drogen. Met een capaciteit van 56 liter en een werkingstemperatuur van 300°C is het een ideale aanvulling voor ingenieurs die printen met PEEK-filament.

Van amorfe toestand naar semikristaliniteit
Geprinte stukken in PEEK-filament worden, door de snelle afkoeling tijdens het printen, amorf en zijn hierdoor brozer en minder stevig. De Laboratory Oven zorgt er dankzij de programmeerbare hittecurves en geforceerde luchtcirculatie voor dat de grote mechanische sterktes van PEEK terug bereikt worden, ook wel semikristaliniteit genoemd.

Door uw print in een metalen bak te gloeien stijgt de stevigheid. Het inkrimpen van de print in dit proces wordt tegengegaan door het gebruik van Quartz zand. Na afkoelen herbruikt u dit zand zonder problemen opnieuw.

Geoptimaliseerde workflow
Deze Laboratory oven kan bovendien gebruikt worden om uw filament te drogen voor het printen. Zo optimaliseert u uw resultaten des te meer. De combinatie van de 3DGence Industry F340 met de specifieke modules en deze oven zorgen voor een geoptimaliseerde workflow.

Bij deze oven worden de volgende items geleverd:

  • Laboratory Oven
  • Quartz sand (25kg) (2x)
  • Stainless Steel Container
  • Brush (40mm) (2x)
  • Plastic Container + Cover (2x)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x