Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
Formlabs
€ 12.098,79 Incl. btw

Met een bouwvolume van 20 x 33.5 x 30 cm is de Form 3L een gigantische LFS 3D-printer, dat u toelaat om schaalbare grote 3D-prints te produceren.

Artikelnummer:
TRIFRMHRD3006

Wat is even betrouwbaar als een Form 3 maar heeft een bouwvolume dat 5x groter is, en dus tot 500% grotere prints in dezelfde kwaliteit produceert? Dat is de Form 3L. Met een bouwvolume van 20 x 33.5 x 30 cm is de Form 3L een gigantische LFS 3D-printer, dat u toelaat om schaalbare grote 3D-prints te produceren.

Een dubbele Light Processing Unit
Om tijd te besparen en de kwaliteit van de prints te garanderen heeft Formlabs in de Form 3L niet gewerkt met 1, maar met 2 Light Processing Units. Dit wil zeggen dat de Form 3L 2 hoogwaardige lasers heeft die simultaan werken. Dit zorgt voor een snellere voortgang met dezelfde eindkwaliteit.

Low Force Stereolithography (LFS)
Net als de Form 3 werkt ook de Form 3L met de LFS technologie. Wat is Low Force Stereolithography nu? LFS is een geavanceerde vorm van SLA (Stereolithographic Apparatus). LFS gebruikt lineaire verlichting en een flexibele resin tank om de hoogste kwaliteit te bekomen, maar werkt nog steeds met een hoogwaardige Light Processing Unit en een laser van 85 micron. Zo print u modellen met laagdiktes tussen 25 en 300 micron.

Low Force Stereolithography zorgt voor een grotere consistentie van uw printproces en een succesvollere herhaling van uw prints. De uitstekende afwerking wordt bovendien gecombineerd met zeer makkelijk te verwijderen support. De geïntegreerde adaptieve laagdikte zorgt voor een perfecte balans tussen hoge detaillering en hoge printsnelheid voor de best mogelijke resultaten.

Een dubbel cartridgesysteem
De Form 3L heeft dankzij zijn afmetingen natuurlijk nood aan een eigen bouwplatform en resin tank. Net als bij de Form 3 is deze resin tank flexibel voor optimale resultaten. De resin cartridges daarentegen zijn dezelfde als bij de Form 2 en Form 3. Je hebt er enkel 2 nodig, dankzij het dubbele cartridgesysteem.

Remote Printing
Voor de bedrijfsomgeving heeft Formlabs ook het remote printing system toegevoegd. Het opvolgen van de prints in PreForm en Dashboard was al mogelijk, maar deze vernieuwing laat toe om in teams te werken, mekaars voortgang te zien en vooral om prioriteiten in te stellen voor dringende prints.

Inbegrepen bij de Form 3L zijn de resin tank, build platform en de finish kit.

Afmetingen: 77.5 x 52 x 73.5 cm
Bouwvolume: 33.5 x 20 x 30cm
Printtechnologie: Low Force Stereolithography (LFS)
Laagresolutie: 25 - 300 microns
Gewicht: 48kg
Operationele temperatuur: Auto-heats to 35°C
Laser Specificaties: 250mW laser met 85 micron Laser Spot Size
Connectiviteit: WiFi, Ethernet, USB 2.0
LCD Scherm: 5.5" Interactive Touchscreen
Resin hervulsysteem: Automatisch
Printbare materialen: Formlabs resins
Ondersteunende OS: Windows 7 & hoger, Mac OS X 10.10 & hoger
Bestandsformaat: .stl, .obj
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x