Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
Formlabs
€ 5.441,37 € 5.322,79 Incl. btw

Professioneel, betrouwbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Alles waar Formlabs voor staat is ook terug te vinden in de Form 3.

Artikelnummer:
TRIFRMBUN3149

Professioneel, betrouwbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Alles waar Formlabs voor staat is ook terug te vinden in de Form 3. Deze opvolger van de Form 2 werkt op een vernieuwd light processing systeem.

Volledig herzien printproces
Formlabs heeft de Form 3 intern aan een grondige vernieuwing onderworpen. De betrouwbaarheid en de kwaliteit van de geprinte onderdelen zijn zo mogelijk nog beter geworden. Dit komt dankzij het vernieuwde systeem, genaamd Low Force Stereolithography (LFS). Ook het bouwoppervlak is lichtjes vergroot, tot een oppervlakte van 14.5 x 14.5 x 18.5 cm.

Low Force Stereolithography (LFS)
Wat is Low Force Stereolithography nu? LFS is een geavanceerde vorm van SLA (Stereolithographic Apparatus). LFS gebruikt lineaire verlichting en een flexibele resin tank om de hoogste kwaliteit te bekomen, maar werkt nog steeds met een hoogwaardige Light Processing Unit en een laser van 85 micron. Zo print u modellen met laagdiktes tussen 25 en 300 micron.

Low Force Stereolithography zorgt voor een grotere consistentie van uw printproces en een succesvollere herhaling van uw prints. De uitstekende afwerking wordt bovendien gecombineerd met zeer makkelijk te verwijderen support. De geïntegreerde adaptieve laagdikte zorgt voor een perfecte balans tussen hoge detaillering en hoge printsnelheid voor de best mogelijke resultaten.

Wat is nieuw?
De Form 3 bevat 20 geïntegreerde sensoren voor een verbeterd gebruiksgemak. Het design werd aangepast en enkele onderdelen zijn snel vervangbaar. Bovendien is de resin tank volledig vernieuwd.

Voortgang op kwaliteit

Natuurlijk heeft Formlabs niet alles vernieuwd. De build platform van de Form 2 kan gebruikt worden voor de Form 3, en alle resin cartridges zijn ook compatibel met de Form 3. Het automatische navulsysteem is gebleven.

Remote Printing
Voor de bedrijfsomgeving heeft Formlabs ook het remote printing system toegevoegd. Het opvolgen van de prints in PreForm en Dashboard was al mogelijk, maar deze vernieuwing laat toe om in teams te werken, mekaars voortgang te zien en vooral om prioriteiten in te stellen voor dringende prints.

Inbegrepen bij de Form 3 Complete Wholesale Package zijn de resin tank, build platform, finish kit, Form Cure en Form Wash.

Afmetingen: 40.5 x 37.5 x 53 cm
Bouwvolume: 14.5 x 14.5 x 18.5cm
Printtechnologie: Low Force Stereolithography (LFS)
Laagresolutie: 25 - 300 microns
Gewicht: 17.5kg
Operationele temperatuur: Auto-heats to 35°C
Laser Specificaties: 250mW laser met 85 micron Laser Spot Size
Connectiviteit: WiFi, Ethernet, USB 2.0
LCD Scherm: 5.5" Interactive Touchscreen
Resin hervulsysteem: Automatisch
Printbare materialen: Formlabs resins
Ondersteunende OS: Windows 7 & hoger, Mac OS X 10.10 & hoger
Bestandsformaat: .stl, .obj
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x