Update Coronavirus! - Trideus showroom enkel op afspraak. Bestellingen mogelijk via webshop of email.

Trideus biedt onderdak aan Ultimaker print farm

Trideus biedt onderdak aan Ultimaker  print farm

De grootste pop-up Ultimaker print farm van West-Europa? Die vind je momenteel bij Trideus!
Wie dezer dagen de showroom van Trideus in Ham binnenwandelt, vindt er een indrukwekkende opstelling van maar liefst 60 Ultimaker 3D printers: de pop-up Ultimaker Printfarm.

Deze installatie, de grootste in West-Europa, draait reeds enige tijd in opdracht van de Nederlandse fabrikant zelf en produceert presentatiesamples voor Ultimaker resellers worldwide. Samples waarmee Ultimaker de vele mogelijkheden van zijn 3D-printers in de verf wil zetten bij haar potentiële klanten. Zo voorziet Trideus momenteel tastbare prints rond o.a. eindtoepassingen, prototyping, productiehulpstukken en productontwikkeling.

Fulltime beheer

De imponerende pop-up Ultimaker print farm bestaat uit de modellen Ultimaker 3 en Ultimaker S5. Ze produceert dag in dag uit nieuwe prints met een grote diversiteit aan materialen.

Trideus staat in voor het volledige projectbeheer: het instellen van elke nieuwe printopdracht, het non-stop controleren van het printproces en de nabewerking van de prints. Een opdracht die de fulltime aandacht vraagt van 2 van onze Trideus experts.

Print farms are the ‘next best thing’

Voor veel productie- en ontwikkelingsbedrijven is één enkele 3D printer niet meer afdoende. Vaak heeft men immers nood aan een grotere hoeveelheid prints op een zeer korte termijn. Of er ontstaan coördinatie-moeilijkheden in het printergebruik binnen een groot team van designers en ontwikkelaars.

Deze installatie, de grootste in West-Europa, draait reeds enig Het installeren van een 3D print farm speelt hierop in. Twee of meer in-house printers versnellen het productieproces en maken het tevens mogelijk om simultaan te printen met verschillende materialen (wat een reële tijdsbesparing oplevert, zeker in de fase van prototyping).

Een nieuwe dag, een nieuwe oogst

Een bezoek aan Trideus prikkelt de creativiteit van elke 3D-print enthousiasteling en professional. Zeker nu! De Ultimaker print farm is nog zeker een maand te bezichtigen in de showroom in Ham en levert dagelijks nieuwe en verrassende oogsten op.

Kom langs en ontdek wat 3D-printing u als professionele of industriële gebruiker te bieden heeft.

3 voorbeelden van prints in opdracht van Ultimaker


Sterke maar flexibele beschermstukken
Deze flexibele maar stevige en schokbestendige knie-en schouderlappen worden geïntegreerd in de uniformen van de Nederlandse Koninklijke Marine.


Etiketmallen
L’Oreal, het bekende bedrijf in cosmetica en schoonheidsverzorging, produceert 3D geprinte mallen om haar potjes te voorzien van etiketten. Dit levert een hoge tijd- en kostenbesparing op.


Oorschelpen voor hoofdtelefoon
3D geprinte oorschelpen van een hoofdtelefoon. Licht en duurzaam!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »