Update Coronavirus! - Trideus showroom enkel op afspraak. Bestellingen mogelijk via webshop of email.

Story - Giant 'The Art Worker'

Story - Giant 'The Art Worker'

Hebben jouw kids je al te vaak meegesleurd naar Walibi of Plopsaland? Ook al eens uren op de luchthaven van Zaventem rondgedoold, wachtend op een vlucht die wederom vertraging heeft…
Dan ben je ook al vast en zeker Giant-The Art Worker tegengekomen.

Dit Waverse bedrijf bedenkt en realiseert immers al sinds 1986 decors en large-format figuren voor de grootste themaparken in Europa. Daarnaast zijn deze creatievelingen actief binnen de reclamewereld, diverse culturele organisaties en brengen ze de onnavolgbare inspiratie van kunstenaars helemaal tot leven.

In Zaventem de Kuifje-raket al eens gespot? Of de smurfen? Check!

De invloed van 3D-printing op het creatieproces

Giant-The Art Worker gaat er prat op gebruik te maken van de nieuwste en beste technische middelen. Trideus ontving enkele maanden geleden dan ook de vraag om te onderzoeken wat 3D-printing zou kunnen betekenen voor het creatieproces van hun large format-themafiguren.

Veel, zo blijkt…

Verschillende inspirerende koffiemomenten resulteerden in september 2018 in de installatie van de BigRep One 3D-printer in het atelier van Giant-The Art Worker. Dit specifieke model is op dit moment één van de meest vooruitstrevende groot-volume 3D-printers op de markt.

“3D-printing bezorgt ons enorm veel extra mogelijkheden in het tot leven wekken van nieuwe figuren. De designer-opdrachtgever moet nu geen rekening meer houden met vervelende technische beperkingen. Door de Bigrep kunnen we echt elk ontwerp 100% naar wens creëren.”

Plop in De Panne 100% identieke Plop als in Hasselt

Door aan de slag te gaan met 3D-printing maakt deze klant zijn figuren in de toekomst niet meer met de hand. De BigRep One realiseert een ruwe print die nadien wordt afgewerkt tot een mooie en gladde figuur. Dit nieuwe proces bespaart Giant-The Art Worker niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat alle figuren op elk moment en op elke locatie precies hetzelfde zijn.

De installatie van de BigRep One bij Giant-The Art Worker gebeurde in samenwerking met producent BigRep. De experts van Trideus zullen instaan voor een perfecte na-service.

Meer info over Giant-The Art Worker en hun vele realisaties? Bezoek hun website

De mogelijkheden en technische gegevens van de BigRep One ontdekken? Meer info vindt je hier

Je bent van harte welkom in onze showroom in Ham. We laten je graag ervaren wat de BigRep (en onze andere toppers) voor jou kunnen betekenen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »