Update Coronavirus! - Trideus showroom enkel op afspraak. Bestellingen mogelijk via webshop of email.

Story - Antieke stoel BigRep

Story - Antieke stoel BigRep

De missie van BigRep is overduidelijk: alles wat je maar wenst, moet te printen zijn!
Ambitieus. En natuurlijk nemen we bij Trideus dan ook graag de proef op de som.

‘Let’s change the way we produce’

Duits producent van 3D-printers BigRep heeft sinds hun ontstaan in 2014 als doel om de manier waarop we met z’n allen produceren helemaal om te gooien. De ontwikkelaars van haar industriële 3D-printers openen dan ook maar al te graag totaal nieuwe dimensies voor additive manufacturing.

Met de ONE en de STUDIO combineert BigRep een enorm bouwvolume (tot 1005mm x 1005mm x 1005mm ) met een verrassende accuraatheid. Resultaat: oneindige industriële toepassingsmogelijkheden.

Antieke stoel met de fijnste details

Le rôle principal in onze Trideus-testcase wordt vertolkt door een 3D-geprinte stoel (rughoogte: 80 cm) gebaseerd op een mooi bewaard, antiek exemplaar. En wel eentje dat gekenmerkt wordt door het allerfijnste houtsnijwerk. De rugleuning is een ware bloemlezing van uiterst mooie, maar zeer moeilijk te printen sculpturen.

BigRep STUDIO in overdrive

De BigRep STUDIO slaagt echter feilloos in zijn opzet en print alle onderdelen van onze Trideus antieke 3D-geprinte stoel met een nauwkeurigheid die zelfs wij, doorwinterde 3D-print professionals, nooit hadden verwacht. De geprinte details zijn zelfs van die aard dat we schaamteloos kunnen zeggen dat de STUDIO niet moet onderdoen voor de CNC-machines die deze stoel normaal in hout produceren.

Niet enkel prototyping

BigRep opent duidelijk nieuwe mogelijkheden binnen het industrieel 3D-printen. Zo bewijst onze eigen testcase de vele mogelijkheden voor niet meubelfabrikanten, interieurarchitecten e.a.

Wij geloven dat voor hen niet enkel op vlak van prototyping veel winst is te boeken, maar ook op gebied van de productie van hoogkwalitatieve eind- of vervangingsonderdelen (ongeacht de complexiteit).

‘You can only understand furniture in the real world by seeing it full-scale in real life.’

Onze stoel met antieke allure bewonderen?

Kennismaken met de mogelijkheden van de industriële grootformaat 3D-printers van BigRep?

Tijdens de openingsuren van Trideus ben je van harte welkom in onze showroom in Ham.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »