Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.

'In-house produceren met onbegrensde mogelijkheden'

'In-house produceren met onbegrensde mogelijkheden'

Dat zijn de woorden van Roald Swerts, Industrial Sales Representative bij Trideus (B). Als in-house specialist industriële 3D-printers is Roald dé 3D-expert om ons kennis te laten maken met de HP Multi Jet Fusion 580.

Dit revolutionaire model is onmiskenbaar dé kers op de taart. Ook nu weer staat HP garant voor een systeem dat uitblinkt in duurzaamheid én gebruiksvriendelijkheid. Een systeem dat mensen effectief makkelijker laat werken. Zelfs zonder enige voorkennis van 3D-printing.

Naar een cultuur van in-house ontwikkelen.

‘Ons doel is om bedrijven simpelweg anders te leren denken. We willen de inefficiëntie en de kosten van de huidige productontwikkelingen minimaliseren’, aldus Roald Swerts. ‘Ondernemingen die de stap zetten naar in-house ontwikkelen en produceren van producten, besparen niet enkel veel tijd, maar ook een hoop geld.’

Stel je immers even voor dat je als ontwikkelingsteam je eigen designs zelf kan produceren door middel van 3D-printing. Je ideeën komen onmiddellijk tot leven en aanpassingen kunnen indien nodig dezelfde dag reeds doorgevoerd worden.

‘Bovendien is de HP MJF 580 een perfect voorbeeld van plug and play. Het volledige printproces verloopt bijna volledig automatisch. Voor de gebruiker is het enkel wachten op de prints,’ verduidelijkt Roald verder.

Onbegrensde mogelijkheden in 3 Trideus-prints

Print 1: Generative Design – Verbindingsstuk

Unieke vormgeving enkel realiseerbaar met 3D-printing

Dit verbindingsstuk zag er ooit helemaal anders uit. Tussen beide uiteinden bevond zich een rechte, inefficiënte verbinding.

Na het inladen van de CAD-file in de verbeterings software, berekende deze met behulp van artificiële intelligentie aangepaste paden. Dit stelde ons in staat, rekening houdend met de inwerkende krachten, een compleet nieuwe, organische verbinding te creëren. Eentje die sterk is op de plaatsen waar dit nodig is, maar geen onnodig materiaal bevat op de plaatsen waar geen enkele kracht op wordt gezet.

Van inefficiënte productie naar efficiënte vernieuwing (minder materiaal - licht en sterk design)

Print 2: Prototyping - Filtratiesysteem

Het extern uitbesteden van prototyping is vaak een relatief lang proces. Eentje waarbij ook de kosten wel eens hoog durven oplopen. Het kan een stuk sneller én goedkoper.

Deze print is een mooi voorbeeld van hoe additive manufacturing kan toegepast worden in het proces van prototyping. Het toont een eenvoudig filtratiesysteem op schaal dat als doel heeft vuildeeltjes van een op voorhand ingestelde maximale grootte tegen te houden.

Het in-house printen van deze systemen geeft je als onderneming talloze voordelen:

  • flexibiliteit om op elk moment zelf de grootte van de mazen aan te passen;
  • de ontwikkelaars kunnen non-stop testen en verfijnen;
  • het innovatieproces versnelt met 75%;
  • de ontwikkeling van je product gebeurt efficiënter

Print 3: Functioneel design – Sluiting/kliksysteem

Dit voorbeeld toont dat ook dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen perfect geproduceerd kunnen worden door middel van 3D-printing. Hier printte Trideus een sluitingssysteem. Eentje dat we allemaal wel zullen herkennen.

Onze HP MJF 580 print stelt ons in staat om dit element te produceren in één stuk én in uiterst duurzaam materiaal. Materiaal dat erg flexibel is, maar toch niet breekt. Materiaal dat ervoor zorgt dat ons kliksysteem, ondanks het intensieve gebruik, steeds opnieuw in zijn oorspronkelijke vorm komt. En dat is best handig!

HP: superhoge resolutie en materialen met sterke eigenschappen

Hewlett-Packard brengt bij de HP MJF 580 de 2D-printtechnologie (die het al jaren succesvol toepast) samen met het duurzame polyamide 12; een slijtvast en flexibel, maar erg sterk materiaal.

‘Breng deze combinatie samen met de enorme voordelen van 3D-printing en ik ben ervan overtuigd: de meeste onderdelen worden in de toekomst 3D-geprint. In het proces van prototyping wordt dit reeds grootschalig toegepast!’ Aldus de industriële 3D-expert Roald Swerts.


Geïnteresseerd in wat de HP Jet Fusion 300/500-serie allemaal kan?
Plan een afspraak met Roald via [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »