Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.

3D-printing against Covid-19: A toolkit by Trideus

  • Geplaatst op
  • Door Niels Castermans
  • 0
3D-printing against Covid-19: A toolkit by Trideus

Onze intentie is duidelijk: 3D-printen inzetten voor het hoger doel en samen voor een veiligere leefomgeving zorgen. Deze toolkit is geschikt voor iedereen met een basiskennis van 3D-printen en beschikt over een 3D-printer. Trideus reikt je een handvol STL-bestanden toe die je gemakkelijk kan downloaden en openen in je vertrouwd programma.

Twijfel je over de materiaalkeuze, combinatie met jouw printer of heb je andere vragen voor ons? Vraag het aan één van de Trideus adviseurs.

Maak je keuze uit onderstaande applicaties.

De Neusbeugel

Het medisch mondmasker heeft een flexibele metalen strip om een betere afsluiting rond de neus te creëren. Herbruikbare, stoffen mondmaskers hebben dit vaak helaas niet. Hierdoor zakt je stoffen mondmasker sneller af en zorgt voor condens op je brillenglazen.

Niet meer! Met dit handige clip-on design kan je je masker strakker afsluiten en deze ongemakken voorkomen. Deze clips werden door ons met ICE PETG filamenten in een CraftBot Flow XL geprint zodat ze meerdere malen een stevige wasbeurt én disinfectering kunnen verdragen. Je kan ze ook makkelijk losmaken van je masker om deze handelingen uit te voeren.
Bronnen: ALL3DP.com - Mean While

De Deurhendel

Het is nu, tijdens de globale pandemie, belangrijker dan ooit om contactloos handelingen uit te kunnen voeren. Deurklinken en hendels worden dagelijks door grote aantallen mensen gebruikt, zeker in openbare ruimtes, wat een groot risico vormt.

Deze deurhendel is de perfecte oplossing om potentiële besmettingen te voorkomen en helpt met het openen van deuren door het gebruiken van je elleboog. Toepasbaar in openbare ruimtes, ziekenhuizen en andere relevante plekken.

Wij adviseren het gebruik van ICE Filaments ABS of ICE Filaments Nylon voor hun sterkte en chemische weerstand, samen met de MakerBot Method (X), die graag de complexere prints trotseert met zijn warmtekamer.
Bronnen: ALL3DP.com - Materialise

De Deurkruk

We gaan verder in die categorie omdat we niet genoeg kunnen benadrukken hoe belangrijk het is om direct contact met deuren te voorkomen.

Op afstand deuren openen kan vanaf nu met deze handige deurkruk. Denk aan het gebruik van openbare deuren, liften, het openbaar vervoer,..

Als leuke extra krijg je van ons ook nog een duwknop die evenzeer ingezet kan worden.
Bronnen: ALL3DP.com - Coolioiglesias

Gelaatsscherm

Voor optimale bescherming in risicozones gebruik je best een mondmasker én gelaatsscherm. Het is een extra laag die beschermt tegen aerosols en druppels.

Het Prusa Pro Face shield werd al bijna 4.000 keer gedownload en is volledig CE gecertificeerd volgens de EN 166:2001 regels. Wij adviseren het gebruik van ICE Filaments PLA en de CraftBot Flow Idex XL voor de betere afwerking en verdubbelde capaciteit door zijn 2 printkoppen waardoor hij 2 objecten gelijktijdig kan printen.
Bronnen: Prusaprinters.org

Oorbescherming

We zijn het al gewoon intussen, het dragen van een mondmasker in het dagdagelijkse leven. Of je nu naar het werk of de winkel gaat, het is een constante bezigheid.

Ervaar je ook wel eens ongemak door de elastieken van je mondmasker? Dan is deze tool een aanrader! Door de elastieken met het tussenstuk te verbinden zet je minder druk op de oren waardoor je direct een aangenamer gevoel krijgt.

Wij adviseren de combinatie van ICE Filaments PLA en de CraftBot Plus Pro voor een efficiënt en kwalitatief proces.
Bronnen: ALL3DP.com - Marslam / Suraky

Meer weten over de mogelijkheden van 3D-printen?

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »