Geen tweede printkop voor de Ultimaker 2

Geen tweede printkop voor de Ultimaker 2

Het is niet altijd goed nieuws dat we jullie kunnen brengen. Ultimaker heeft bekendgemaakt dat ze, ondanks vele testen, geen upgrade gaan doen van de Ultimaker 2. De Ultimaker 2 zal dus niet beschikbaar zijn met 2 printkoppen.

Ultimaker bracht volgende mededeling:
Het was een moeilijke beslissing, aangezien we de gebruikers van de Ultimaker 2 een 3D printer willen aanbieden met de meeste mogelijkheden. Redenen om de upgrade niet door te laten gaan zijn de printresultaten. Onze gebruikers dienen te genieten van een optimale ervaring, waarbij we de lat omtrent de kwaliteit van de prints hoog willen houden. Een upgrade van de huidige instelling en configuratie zou minder kwalitatieve prints opbrengen.

Eerst heeft de 2e printkop ook zijn nadelen. Bij het printen met 1 kleur gebeurt het dat de tweede, niet gebruikte printkop de print van zijn plek duwt. Ook kan het zijn dat de tweede printkop schuurt tegen de print waardoor het resultaat niet het gewenste resultaat heeft. Zelfs onze eigen R&D ontwikkelaars hebben de tweede printkop verwijdert wegens slechte resultaten. We kunnen geen product verkopen waar onze eigen ontwikkelaars niet 100% achter staan.

Ten tweede verwacht iedereen intussen een veilig, in water oplosbaar materiaal als ondersteunend materiaal. Maar dat is momenteel nog niet verkrijgbaar op de markt. Onze Ultimaker 2 is geen DIY-kit meer, het is een van de beste plug-en-play 3D printers op de markt.  Als mensen een oplosbaar materiaal proberen en te maken krijgen met verstopte printkoppen bieden wij niet onze vooropgestelde kwaliteit aan.

Ten laatste denken we dat de weg naar een dual-nozzle configuratie die alle materialen aan dezelfde hoge kwaliteit kan printen niet zo simpel is als het zou moeten zijn. Dit zou een overload aan werk voor ons support team betekenen, wat we op dit moment niet kunnen verwerken.

Toch proberen we oplossingen te bedenken om dual-nozzle configuratie mogelijk te maken met onze voor opgelegde standaard. We merken dat hierdoor te veel veranderingen dienen te gebeuren, waardoor het onmogelijk een optie is voor de Ultimaker 2. Daardoor heeft het management besloten zich te focussen op het aanbieden van toekomstige oplossingen voor toekomstige modellen.

We willen dan ook onze verontschuldigingen aanbieden aan diegenen die een tweede printkop beloofd werd. Daarentegen staat dat wanneer we iets doen we het goed willen doen. Daar staat Ultimaker voor.

My sincere regards,

Siert Wijnia

Co-Founder and CEO at Ultimaker BV”

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »