Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.

ABS+ Review 4: Alexandre Assael

ABS+ Review 4: Alexandre Assael

Ik heb, op vraag van Trideus, hun ABS+ filament uitgetest. Dit transparante ABS is een goede keuze, met herbruikbare doos. Wat ik opmerkte bij het openen van de doos was dat de spoel in een vacuüm zak was verpakt, met daarin een klein pakje silicone gel om het vocht op te nemen. Dit alles toont al aan dat Trideus goed zorg draagt voor zijn producten!

Het filament drooghouden en een handige herbruikbare doos gebruiken zijn de eerste vereisten voor klanten. Trideus vervult deze criteria perfect. Om eerlijk te zijn ben ik niet echt een fan van printen met ABS, door zijn toxiciteit en omdat het moeilijker te printen is (omdat het printbed 110° C moet zijn bij de eerste laag, en 100° C bij de volgende lagen om scheeftrekking tegen te gaan). ABS+ daarentegen heeft geen of amper geurafgave en het geeft je geen hoofdpijn als je er even aan ruikt, terwijl dat bij gewone ABS echt vermeden moet worden.

ABS+ heeft ook de interessante feature is het tegengaan van de warping van objecten geprint op een FDM 3D-printer. Het werkt zeer goed, het geprinte object is sterk en is gladder dan gewone ABS of PLA. De bridging mogelijkheden zijn zoals andere ABS filamenten. Het enige dat opgemerkt kan worden is dat het filament wat broos is, wat voor ABS toch redelijk normaal is.

Alexandre Assael

               

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »