Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.

ABS+ Review 2: Alexander Raush

ABS+ Review 2: Alexander Raush

ALGEMENE GEDACHTEN
We hebben bij deze test van ABS+ filament dezelfde modellen geprint in ABS+ en in onze beste en minst goede ABS en PLA, ter vergelijking.

ABS+ van ICE Filaments reageert zeer goed op de temperatuur met minimale buiging en er is geen gevoelige reactie op de omgevingstemperatuur wanneer er geprint wordt (wat wil zeggen dat er goede prints geproduceerd werden zonder extra afkoeling of zonder afdekken van onze open D4)
Het filament komt in een doos met daarin een vacuüm verpakte spoel. Op de spoel staan de minimum- en maximumprinttemperaturen aangegeven, wat ervoor zorgt dat er zonder tijdsverspilling geprint kan worden.

GOED EN MINDER GOED AAN ICE FILAMENTS ABS+
ICE Filaments ABS+ gedraagt zich zoals onze beste ABS: weinig tot geen ombuiging, goede hechting aan het printbed met zelfs een lagere printbed temperatuur, hoewel het ook goed reageert op hogere printbed temperaturen. (Dit laat ons toe om met onze Dual Extruder ICE Filaments ABS+ te combineren met een ander type ABS Filament).

Er is een minpuntje aan ICE Filaments volgens ons: de spoel is niet wijd genoeg, waardoor het filament af en toe wat losser komt te zitten. Dit is niet het grootste probleem, aangezien het gevoel van het filament vermindert naarmate de blootstelling aan externe factoren. Enkel in het begin is het losspringen soms wat vervelend.

SPECIFIEKE GEDACHTEN
INSTELLINGEN:
Niet alle ontwikkelaars geven specifieke temperatuur bereik mee bij hun filament, maar gelukkig voor ons kwamen deze temperaturen wel bij ICE Filaments ABS+. Hierdoor hoefden we niet speciaal te testen.

We maakten gebruik van dezelfde snelheidsparameters die we ook voor onze andere goede ABS gebruiken, en alle waarden werkten super. Elke model dat we printten zag er perfect uit als we het verwacht hadden, extruderen met ABS+ gaat zeer vlotjes en we hebben geen enkel probleem gehad in de zin van vastzittend filament of een verstopte printkop.

KLEVEN VAN DE EERSTE LAAG:
De grootste vraag bij printen in 3D is, overduidelijk, of het filament blijft kleven aan het printbed.

Met ICE Filaments ABS+ hebben we hierin ons nieuwe favoriete filament gevonden. Het kleeft uitstekend aan ons printbed met een lagere printbed temperatuur dan onze beste ABS, wat betekent dat er minder stroom verbruikt moet worden, een goede zaak.

OVERBRUGGINGEN:
Als het kleven aan het printbed de eerste problemen geeft bij 3D printen, dan zijn overbruggingen en overhangingen problemen nummer 2 en 3.

Uit onze tests is gebleken dat de temperatuurgevoeligheid een sterke factor is in het tegengaan van deze problemen en daarin slaagt ICE Filaments ABS+ met verve. ICE Filaments ABS+ werkte geweldig, zonder dat de extrudeer temperatuur aangepast moest worden in de verschillende onderdelen.

AFWERKING:
Het allerbeste aspect van ABS+ is het feit dat het een nylonachtige afwerking heeft, geen enkel ABS lijkt hierop. We merkten dan 100% infill de geprinte objecten een bijna volledig doorzichtige look gaven, en dat minder infill een half doorzichtige look gaf. Voor ons zijn beide resultaten geweldig en onmogelijk te verkrijgen met andere ABS filamenten.

SCHEEFTREKKING:
Door de bekwaamheid van het goede kleven van de eerste laag is scheeftrekking de laatste van onze zorgen als we printen met ABS+. Een ander geweldig iets aan ICE Filaments ABS+ is zijn bestandheid tegen koude omgevingen. Wanneer de omgevingstemperatuur te laag is mislukken sommige prints in ABS omdat de laagjes niet blijven kleven. Dit is niet voorgekomen bij ABS+. Iedere laag kleefde zeer goed aan de vorige.

STERKTE EN FLEXIBILITEIT:
ICE Filaments ABS+ is een beetje zachter dan andere ABS filamenten, maar toch even sterk. We hebben dit getest door prints met een enkele laag op sterkte en flexibiliteit te testen. Ook voor deze tests slaagde ICE Filaments ABS+ met vlag en wimpel.


CONCLUSIES
:
ICE Filaments ABS+ is een van onze favoriete filamenten geworden. We raden het zeker aan, zowel aan beginners als professionele gebruikers. Het gebruiksgemak en geweldige look na de print zijn absolute aanraders voor ieder die geniet van het printen in 3D.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »