Door de huidige maatregelen is onze showroom enkel te bezoeken op afspraak. Contacteer ons op 011/48.00.75 of via [email protected]
BCN3D
€ 4.228,95 Incl. btw
Leasing is mogelijk vanaf € 102,38 / per maand Meer informatie

Dankzij het Independent Dual Extruder (IDEX) systeem levert de Sigma D25 bruikbare functionele prototypes met hoge precisie en afwerkingsgraad.

Artikelnummer:
TRIBCNHRD3570

BCN3D Sigma D25 is de meest recente versie in de evolutie van de Sigma-familie. Net als de vorige generaties biedt de Sigma D25 u een maximale productiviteit dankzij een groot bouwvolume en volledige connectiviteit. Dankzij het Independent Dual Extruder (IDEX) systeem levert de Sigma D25 bruikbare functionele prototypes met hoge precisie en afwerkingsgraad.

Independent Dual Extrusion
Het Independent Dual Extrusion (IDEX) systeem van BCN3D is een systeem waarbij de twee printkoppen zowel los als samen kunnen werken. Dit zorgt ervoor dat je een meerwaarde hebt. Je tweede printkop zal geen schade aanrichten terwijl de eerste printkop aan het werken is.

Daarnaast biedt het grote bouwvolume van de Sigma D25, in combinatie met het IDEX Systeem, de mogelijkheid om in verschillende printmodes te werken. Via de mirror mode spiegelt u uw prints, terwijl de duplication mode u toelaat om dezelfde prints (in 1 basismateriaal) simultaan naast mekaar te laten printen. Zo verhoogt u uw productie en versnelt u het proces.

Kwalitatieve hotends
BCN3D heeft, in tegenstelling tot eerdere versies van zijn Sigma 3D-printers, de upgrade gemaakt naar de kwalitatieve hotends van E3D. Dankzij de verschillende diameter mogelijkheden in deze hotends bestaat de mogelijkheid dat u sneller of nauwkeuriger print, naargelang de diameter van de nozzle.

Een werkpaard, ontwikkeld voor maximale productiviteit…
De combinatie van het  IDEX systeem met het bouwvolume, de materiaalmogelijkheden (zie bovenaan de afbeelding) en de verschillende printmodi zorgt ervoor dat deze Sigma D25 nogmaals bevestigd dat het een betrouwbaar werkpaard is. De vernieuwde warmtedistributie over het bouwplatform (dankzij de aluminium plaat en silicone thermische laag) wordt de warmte egaal verdeelt. Het Assisted Automatic Calibration systeem zorgt daarboven voor een accuratere kalibratie.

BCN3D heeft ook de extruders verandert van positie. Deze staan nu achteraan de 3D-printer, waardoor de afstand tot de hotend kleiner is geworden en oververhitting wordt voorkomen. Ook de X- en Z-assen zijn verstevigd. Het stainless steel materiaal zorgt voor een betere betrouwbaarheid.

… met een hoge gebruiksvriendelijkheid
Het 5” touchscreen, dat in verschillende talen beschikbaar is, gidst je door het gehele proces, zoals kalibratie en het wisselen van materialen. De ingebouwde filament runout sensor detecteert de flow van het materiaal en pauzeert de print wanneer het materiaal op is of niet meer adequaat doorgevoerd wordt. Zo beperkt u het risico op slechte prints.

Printtechnologie: Fused Filament Fabrication (FFF)
Maximaal bouwvolume: 420mm x 300mm x 200mm (16.5” x 11.8” x 7.9”)
Afmetingen van de 3D printer: 690mm (W) x 530mm (D) x 550mm* (H) (27.2” x 20.9” x 21.7”)
Gewicht: 30Kg
Voorgemonteerd?: Ja
Nozzle diameter: Brass nozzle: 0,4mm (default) | 0,8mm
Nozzle temperatuur: Max 300 ºC
Filament diameter: 2,85 ± 0,05 mm
Laagresolutie: 0,05mm - 0,5mm (custom profiles)
Printsnelheid: -
Positioneringsprecisie van de assen: 1,25μm / 1,25μm / 1μm
Kalibratie: Assisted Automatic Leveling
Printbare materialen: Standard materials: PLA, PET-G, TPU 98A, PVA
Verwarmd printbed: Max 80°C
Stand alone printen via SD?: Ja
Stand alone printen via USB?: Neen
Stand alone printen via WiFi: WiFi or Ethernet (through BCN3D Cloud)
LCD Scherm: 5" full color capacitive touchscreen
Software: BCN3D Cura
Bestandsformaat: STL, 3MF, OBJ, AMF
Ondersteunende OS: Windows, Mac, Linux
Open / Closed Source?: Open Source
Opmerkingen: Printing modes: Single mode | Duplication mode | Mirror mode | Multimaterial mode | Soluble Supports mode
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x