Door de huidige maatregelen is onze showroom enkel te bezoeken op afspraak. Contacteer ons op 011/48.00.75 of via [email protected]
BCN3D
€ 8.463,95 Incl. btw
Leasing is mogelijk vanaf € 202,47 / per maand Meer informatie

De BCN3D Epsilon W50 is een krachtige professionele 3D-printer, ontworpen om grootschalige onderdelen te leveren met industriële materialen.

Artikelnummer:
TRIBCNHRD3568

De BCN3D Epsilon W50 is een krachtige professionele 3D-printer, ontworpen om grootschalige onderdelen te leveren met industriële materialen. De passieve verwarmde printkamer en de volledige omkasting zijn hiervan enkele kenmerken. Het Independent Dual Extruder (IDEX) systeem laat de Epsilon W50 toe om uitzonderlijk sterke functionele onderdelen te 3D-printen met kwaliteit en precisie.

Independent Dual Extrusion
Het Independent Dual Extrusion (IDEX) systeem van BCN3D is een systeem waarbij de twee printkoppen zowel los als samen kunnen werken. Dit zorgt ervoor dat je een meerwaarde hebt. Je tweede printkop zal geen schade aanrichten terwijl de eerste printkop aan het werken is.

Daarnaast biedt het grote bouwvolume van de Epsilon W50, in combinatie met het IDEX Systeem, de mogelijkheid om in verschillende printmodes te werken. Via de mirror mode spiegelt u uw prints, terwijl de duplication mode u toelaat om dezelfde prints (in 1 basismateriaal) simultaan naast mekaar te laten printen. Zo verhoogt u uw productie en versnelt u het proces.

Kwalitatieve hotends
BCN3D heeft, in tegenstelling tot eerdere versies van zijn Sigma 3D-printers, de upgrade gemaakt naar de kwalitatieve hotends van E3D. Dankzij de verschillende diameter mogelijkheden in deze hotends bestaat de mogelijkheid dat u sneller of nauwkeuriger print, naargelang de diameter van de nozzle.

De E3D hotends laten ook toe om een veelvoud aan industriële materialen te printen op de Epsilon W50. Van standaard PLA tot hoogwaardige materialen als met carbon versterkte high temperature nylons, de Epsilon W50 laat het allemaal toe. (zie overzicht bovenaan)

Ontwikkeld om te presteren…
De Epsilon W50 werd door BCN3D ontwikkeld om te presteren. De volledige omkasting zorgt ervoor dat de interne temperatuur passief constant blijft (tot 60°C), terwijl het verwarmd printbed (tot 120°C) u de verschillende materiaalmogelijkheden biedt. Een ingebouwde Safety Pause zorgt ervoor dat het printproces gepauzeerd wordt als de deur geopend wordt. Zo is er geen gevaar voor verbranden, en warmt de kamer zichzelf terug op tot de juiste temperatuur. Een plotse daling in temperatuur zou een print kunnen doen falen.

De ingebouwde HEPA en CARBON filters zorgen bovendien voor een luchtfiltering bij het printen met de meer industriële materialen. Zo beschermt u uzelf en uw medewerkers tegen de kleine partikels die kunnen vrijkomen bij het printen.

… met een hoge gebruiksvriendelijkheid
Kwaliteit en precisie zijn niet de enige eigenschappen van de W50. Het 5” touchscreen, dat in verschillende talen beschikbaar is, gidst je door het gehele proces, zoals kalibratie en het wisselen van materialen. De ingebouwde filament runout sensor detecteert de flow van het materiaal en pauzeert de print wanneer het materiaal op is of niet meer adequaat doorgevoerd wordt. Zo beperkt u het risico op slechte prints.

Smart Cabinet Ecosystem
Tot slot is er nog het Smart Cabinet, een ondersteuning om het gehele ecosysteem van de Epsilon W50 nog te optimaliseren. De Smart Cabinet (verwachte levertermijn Q2 2021) heeft een ingebouwde batterij (Uninterruptible Power Supply), waardoor u bij een stroompanne geen mislukte print hebt. In de 2 minuten na de stroompanne gaat de Epsilon W50 zijn printkoppen naar de home positie brengen. Eens de stroom terug is gaan de printkoppen gewoon verder op de laatst gekende positie.

Het Smart Cabinet heeft ook een vocht controlerende omgeving. Hierdoor slaat u vlot uw materialen op in deze kamer. Het SC filtert het vocht uit de lucht, zodat u uw materialen langer kan bewaren. Deze omgeving kan tot 8 kleine spoelen (750gr of 1kg) of 4 grote spoelen (tot 2,5 kg) bewaren.

Wilt u meer informatie over de BCN3D Epsilon W50 of wil u hem zelf in actie zien? Neem dan contact op en plan uw afspraak voor een bezoek aan ons demo center.

Printtechnologie: Fused Filament Fabrication (FFF)
Maximaal bouwvolume: 420mm x 300mm x 400mm (16.5” x 11.8” x 15.8”)
Afmetingen van de 3D printer: 690 mm x 530 mm x 900mm
Gewicht: 37kg
Voorgemonteerd?: Ja
Nozzle diameter: Brass nozzle: 0,4mm (default) | 0,6mm | 0,8mm | 1,0mm // Hotend X: 0,6mm
Nozzle temperatuur: Max 300 ºC
Filament diameter: 2,85 ± 0,05 mm
Laagresolutie: 0,05mm - 0,5mm (custom profiles)
Printsnelheid: -
Positioneringsprecisie van de assen: 1,25μm / 1,25μm / 1μm
Kalibratie: Assisted Automatic Leveling
Printbare materialen: Standard materials: PLA, PET-G, TPU 98A, PVA // Technical materials: ABS, PP, PA // Composite materials (only with Hotend X): PP GF30, PAHT CF15
Verwarmd printbed: Max 120°C
Stand alone printen via SD?: Ja
Stand alone printen via USB?: Neen
Stand alone printen via WiFi: WiFi or Ethernet (through BCN3D Cloud)
LCD Scherm: 5" full color capacitive touchscreen
Software: BCN3D Cura
Bestandsformaat: STL, 3MF, OBJ, AMF
Ondersteunende OS: Windows, Mac, Linux
Open / Closed Source?: Open Source
Opmerkingen: Printing modes: Single mode | Duplication mode | Mirror mode | Multimaterial mode | Soluble Supports mode
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x