Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.
Formfutura
€ 27,00 € 19,29 Incl. btw

Het Solar Yellow ABS filament is net zo relax als een dagje op het strand. Het print gemakkelijk en zijn opaal heldere, gele kleur is fantastisch. U zal er gek van zijn.

Artikelnummer:
TRIFORFIL3A0054

Het maakt niet uit welke standaard 3D printer u heeft, want ‘3D Printing’ zal altijd vlot werken met ‘Formfutura’ filament. Onze ‘Premium ABS Filament, print perfect met alle standaard bureau 3D printers. Onder andere:

  • RepRap (Mendel, Huxley, Prusa)
  • Solidoodle
  • MakerBot (Replicator, Replicator 2, Replicator 2X)
  • Leapfrog
  • UP! Plus, Up! Mini
  • En veel meer....!

ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) is een themoplastic dat, zoals de naam weergeeft, geproduceerd is door de polymerisatie van acrylonitrile, butadiene en styrene. ABS is geproduceerd van fossiele brandstof, wat betekent dat het niet biologisch afbreekbaar is en een grotere milieu-impact heeft dan PLA bijvoorbeeld. Omwille van zijn taaiheid en sterkte is ABS een heel populair en veelgebruikt thermoplastic in de industrie.

Product details

Onze Premium ABS 3D printer filament is verpakt in een herbruikbaar plastieken vorm die ongeveer 1kg filament bevat. Onze voorverpakte Premium ABS filaments zijn verpakt in een silica verzegelde zak en worden geleverd in een kartonnen doos. Zie onder voor meer details in verband met de hoogte en de verpakking van onze vormgepakte Premium ABS 3D printer filament

Filament Netto gewicht:

± 1 Kg

Spool grootte (D x h):

195 mm x 85 mm

Spool Hub Diameter:

38 mm

Kartonnen doos grootte (L x W x H):

205 mm x 205 mm x 90 mm

Verpakt gewicht

1.45 Kg

Voor meerdere technische specificaties in verband met onze ABS Flaming Red™ 3D printer filament, gelieve te kijken naar onze ‘SPECIFICATIONS’ tab.

 

Algemene tips en tricks voor het printen met ABS filaments

De handboek print-temperatuur voor het gebruike van onze Premium ABS filament is ongeveer tussen 235°C en 256°C. Aangezien elke bureau 3D printer zijn eigen unieke karakteristieken heeft zal u wat moeten zoeken naar de ideale temperatuur om de beste resultaten te behalen. Om de optimale resultaten voor uw prints te behalen zal u rekening moeten houden met variabelen zoals de diameter van uw 3D printer tuit, uw printsnelheid instellingen en de hoogte van uw lagen.

Het is aangeraden om een verwarmde printondergrond te gebruiken bij het printen van ABS. ABS heeft de neiging om scheef te trekken, wat het moeilijk maakt om te printen zonder een verwarmde ondergrond. De ideale temperatuur hiervoor in tussen de 80°C en de 110°C. Hou ermee rekening dat ABS zal buigen onder te hoge warmte, dus is het best om na enkele lagen uw ondergrond temperatuur wat te verlagen.

Een goede hechting van de eerste lagen is van heel groot belang om de beste resultaten te behalen met uw prints. Er zijn verschillende tricks om die eerste laag van uw ABS print beter te laten plakken aan de printondergrond van uw 3D printer.

  • Het gebruik van Polyimide tape (Kapton tape of Pet tape). ABS plakt meestal beter aan deze polyimide tape dan aan de printondergrond. Wanneer u de printondergrond voorbereid, is het best om enkele kleine openingen te laten tussen uw verschillende stroken tape, dan ze te laten overlappen. Overlappingen van kleine stukjes tape kunnen later moeilijkheden veroorzaken tijdens het print proces.
  • Bedek uw printondergrond met haarspray. ABS zal vaak heel goed hechten aan zeer sterke haarsprays.
  • Bedek uw printondergrond met ABS vocht. Los een stukje ABS op in 50ml Aceton. De aceton zou wat troebel moeten worden. Om de oppervlakte van uw printbed meer plakkerig te maken, kan je deze inwrijven met de troebele ABS/Aceton mengeling. Let wel op niet te veel ABS in de oplossing te gebruiken, want dan zal uw print te vast plekken en het moeilijk maken om het te verwijderen.

Pet tape en Kapton tape zullen geen restjes laten op uw printbed. Haarspray en de ABS/Aceton mengeling zullen een restlaagje laten op het printbed.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x