Door de huidige maatregelen is onze showroom enkel te bezoeken op afspraak. Contacteer ons op 011/48.00.75 of via [email protected]
3DGence
Vanaf € 55.660,00 Incl. btw
Leasing is mogelijk vanaf € 1.324,52 / per maand Meer informatie

Applicaties waarbij accuraatheid, snelheid, comfort en veiligheid centraal staan worden perfect ondersteund door deze Industry F420 3D-printer.

Levering en installatie op aanvraag
Artikelnummer:
TRI3DGHRD3184

De 3DGence Industry F420 is een industriële dual extruder 3D-printer met een veelvoud aan mogelijkheden. Applicaties waarbij accuraatheid, snelheid, comfort en veiligheid centraal staan worden perfect ondersteund door deze Industry F420. De unieke werking van verschillende printmodules zorgt ervoor dat er een grote variatie aan technische materialen mogelijk zijn, waaronder hoogwaardige thermoplastics zoals PEEK en ULTEM.

Een unieke focus op snelheid
De 3DGence Industry F420 onderscheidt zich op vele vlakken van andere 3D-printers, maar een aspect springt uit het oog: de printsnelheid. Door het implementeren van innovatieve oplossingen is de F420 niet enkel een geweldig hulpmiddel voor Rapid Prototyping, maar ook een volwaardig Additive Manufacturing systeem. Het speciaal ontwikkelde kinematische systeem laat de F420 toe om printsnelheden tot 400mm/s te behalen.

De moduleerbaarheid van de printmogelijkheden
Net als de Industry F340 werkt ook de Industry F420 met verschillende printmodules. Iedere module (M280, M360 en M500) biedt de gebruiker vrijheid om optimaal te printen met specifieke materialen. Van de gekende basismaterialen (PLA, ABS, Nylon, …) tot hoogwaardige thermoplastics (PEEK, ULTEM, …), de Industry F420 heeft een specifieke printmodule voor ieder materiaal.

De printkamer, die temperaturen tot 180° behaalt, is een ondersteuning in het printen van de meer hoogwaardige thermoplastics. Niet ieder materiaal print even makkelijk, waardoor de verwarmde bouwkamer en het borosilicate bouwplatform een uitmuntende ondersteuning bieden om toch steevast de meest optimale resultaten te behalen.

Focus op veiligheid
Naast kwaliteit, snelheid en gemak ligt de focus bij deze F420 ook op veiligheid. Door zijn hoge temperaturen in materialen en printkamer is veiligheid een zeer belangrijk aspect. Zo zit er bijvoorbeeld een elektronische vergrendeling op de deur van de printkamer, die zowel via de Cloud als de interface op het touchscreen gecontroleerd wordt. De veiligheidsswitch zorgt voor een onmiddellijke stop van de stroom bij problemen.

Naast veiligheid bij het printen is ook de luchtkwaliteit een belangrijk iets. De Industry F420 heeft een uitgebreide ULT-filter unit, hetwelk microstofdeeltjes, nano stofdeeltjes, oplosmiddeldamp, schadelijke gassen en andere deeltjes uit de lucht filtert.

Online Cloud Monitoring
Tot slot moet u het toestel niet meer aansturen aan de 3D-printer zelf. De 3DGence Cloud laat u toe om van op afstand prints te starten, stoppen of onderbreken. De live feed camera laat u toe snel de voortgang van uw print te controleren, en de geïntegreerde automatische spoelwisselaar zorgt ervoor dat u niet bij iedere print moet controleren of er voldoende materiaal beschikbaar is.

Wilt u meer weten over de Industry F420? Aarzel dan niet en contacteer ons sales team voor meer informatie of een bezoek aan ons Demo-center.

 

Printtechnologie: Fused Filament Fabrication
Maximaal bouwvolume: 380 x 380 x 420 mm
Afmetingen van de 3D printer: 1900 x 940 x 900 mm
Gewicht: 350kg
Voorgemonteerd?: Ja
Nozzle diameter: 0.5/0.5mm of 0.4/0.4mm
Nozzle temperatuur: Max. 500°C
Filament diameter: 1.75mm
Laagresolutie: min. layerheight: 50 um
Printsnelheid: up to 400 mm/s
Positioneringsprecisie van de assen: XY: 0.006mm / Z: 0.0007mm
Kalibratie: Automatisch
Printbare materialen: Afhankelijk van de printmodule
Verwarmd printbed: Yes, up to 180°C
Stand alone printen via SD?: Neen
Stand alone printen via USB?: Ja
Stand alone printen via WiFi: Ja
LCD Scherm: LCD Touchscreen
Software: 3DGence Slicer 4.0 / 3DGence Cloud
Bestandsformaat: .stl, .obj
Ondersteunende OS: Windows, MacOS
Open / Closed Source?: -
Opmerkingen: Equiped with 72aH UPS unit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x