Onze kantoren en showroom zijn tijdelijk gesloten.

Desktop Metal

 

Trideus kondigt met trots een nieuwe samenwerking met Desktop Metal aan.

Met onze jarenlange expertise in 3D-printing kondigen we met trots een verdere evolutie in ons aanbod aan. Met de toevoeging van het Desktop Metal Studio System +, zetten we de diversificatie van ons assortiment voort naar zowel professionele als industriële oplossingen. Door deze variatie aan producten aan te bieden, in combinatie met onze sterke service en ervaring, kunnen we bedrijven ondersteunen bij hun succesvolle overgang naar het tijdperk van "Industry 4.0".

 

DESKTOP METAL STUDIO SYSTEM+

Kantoorvriendelijk én betaalbaar metaal 3D-printen. Ontworpen op maat van ingenieurs.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Veilig voor op kantoor

Het Studio System+ elimineert lasers en losse poeders die vaak worden geassocieerd met 3D-printen in metaal, waardoor het veilig is om in elke faciliteit te gebruiken. In tegenstelling tot andere systemen is er geen apparatuur van derden of speciale voorzieningen vereist - alleen voeding en een internetverbinding.

Makkelijk te gebruiken

Van vereenvoudigde modelvoorbereiding tot ondersteuningen die gemakkelijk met de hand kunnen worden verwijderd, het Studio System+ maakt het eenvoudig om metalen onderdelen binnenshuis te printen. Geïntegreerde software automatiseert het proces om het giswerk uit het bereiken van onderdelen met goede metallurgie te halen.

Op schaal gebouwd

Het systeem is ontworpen zcih aan verschillende zakelijke behoeften te kunnen aanpassen. De software genereert automatisch aangepaste bouwplannen die zijn geoptimaliseerd voor taken die uit meerdere delen bestaan, terwijl een grotere debind- en sintercapaciteit schaalbare doorvoercapaciteit voor productie met een laag volume mogelijk maakt.

Een end-to-end oplossing

Het Studio System is een driedelige oplossing die 3D-printen in metaal automatiseert. De nauwkeurige integratie van de cloud-gebaseerde software van Desktop Metal, levert het een naadloze workflow voor het in-house printen van complexe metalen onderdelen - van digitaal bestand tot gesinterd onderdeel.

Contacteer ons voor een persoonlijke demo

Printer

In tegenstelling tot op laser gebaseerde systemen die selectief metaalpoeder smelten, extrudeert de printer gebonden metalen staven - vergelijkbaar met hoe een FDM-printer werkt. Dit elimineert de veiligheidseisen die vaak worden geassocieerd met 3D-printen met metaal, terwijl nieuwe functies zoals het gebruik van closed-cell infill voor lichtgewicht sterkte mogelijk zijn.

Bouwvolume
30 x 20 x 20 cm
Max bouwsnelheid
16 cm³/uur
Min laaghoogte
50 µm

  Download technische specificaties (Engels)

Debinder

De debinder bereidt de groene onderdelen (het 'tussenproduct') voor op sinteren door primair bindmiddel op te lossen. Met een ontwerp met lage emissie is geen externe ventilatie vereist en is het veilig voor een kantooromgeving. Automatische vloeistofdestillatie en recycling betekent dat u niet hoeft bij te vullen tussen elke cyclus.

Vloeistof vol
17.4 L max
Damp mgmt
Geen externe ventilatie vereist
Voetafdruk
102 x 74 x 57 cm

  Download technische specificaties (Engels)

Furnace

De furnace is volautomatisch en past door zijn compacte formaat door een kantoordeur. Daardoor levert hij een industriële sinterwerking in een kantoorvriendelijk pakket. Ingebouwde temperatuurprofielen afgestemd op elke constructie en materiaal zorgen voor een uniforme verwarming en koeling zonder de restspanningen die in laser-gebaseerde systemen terug te vinden zijn.

Gas
(2) 900L on-board gasflessen
Externe gasaansluitingen
Piek temp
1400 °C
Voetafdruk
h 162 w 138 d 75 cm

  Download technische specificaties (Engels)

 

Hoe werkt het?

1/
Voorbereiden

Veilige, webgebaseerde softwareconstructies bouwen plannen op vanuit STL- of CAD-bestanden en genereren automatisch ondersteunings- en besturingsparameters op basis van onderdeelgeometrie en materiaal.

2/
Printen

Laag voor laag wordt een groen onderdeel (het 'tussenproduct') gevormd door het extruderen van gebonden metalen staven - metaalpoeder samengehouden door was en polymeer bindmiddelen - in een proces genaamd Bound Metal Deposition ™.

3/
Debinden

Het groene onderdeel wordt ondergedompeld in eigen debind-vloeistof, waarbij primair bindmiddel wordt opgelost en door het hele onderdeel een open poriënkanaalstructuur wordt gevormd, ter voorbereiding op het sinteren.

4/
Sinteren

Als het onderdeel wordt verwarmd tot bijna aan het smeltpunt, wordt het resterende bindmiddel verwijderd en gaan de metaaldeeltjes samensmelten waardoor het onderdeel tot 96-99,8% verdicht.

5/
Support verwijderen

Ontworpen om nabewerking te vereenvoudigen, print het Studio System ondersteunt met een gepatenteerde Ceramic Release Layer ™ die niet hecht aan het metalen onderdeel. Dit maakt het mogelijk om ondersteuningen handmatig te verwijderen.

6/
Afgewerkt onderdeel

Na het voltooien van het proces, hebt u een zeer gedetailleerd, volledig functioneel onderdeel.

Wilt u zien waar het Studio System + toe in staat is?
Maak een afspraak en ontdek het uit eerste hand.

 

EEN SOFTWAREGESTUURDE WORKFLOW

De Fabricate™-software automatiseert zelfs de meest uitdagende aspecten van het fabricageproces. Het genereert automatisch ondersteuningen die makkelijk te verwijderen zijn en maakt aangepaste bouwplannen die zijn afgestemd op de geometrie en het materiaal voor elk onderdeel van de taak, waardoor het eenvoudig is om metalen onderdelen van hoge kwaliteit te produceren zonder aangepaste gereedschappen of een toegewijde operator.

 

LAAGVOLUME PRODUCTIE MET STUDIO FLEET™

Voor het eerst levert on-demand 3D-printen van metaal toegankelijke en schaalbare productie die past bij verschillende bedrijfsbehoeften, onderdeelvereisten, productievolumes en kostenbeperkingen.

 

Ingebouwde professionele metallurgie

Het studiosysteem biedt een breed scala aan kritische legeringen voor 3D-printing, waaronder roestvrij staal, koper en gereedschapsstaal. Elke legering ondergaat strenge kwalificaties van internationaa gerenomeerde materiaalwetenschappers en onze kernmaterialen voldoen consequent aan de industrienormen.

17-4 PH
roestvrij staal voor sterkte en corrosieweerstand
  Download 17-4 PH Material Datasheet (Engels)
AISI 4140
laaggelegeerd, mid-carbon staal voor hoge sterkte en hardheid
H13
gereedschapsstaal voor hardheid en slijtvastheid bij verhoogde temperaturen
316 L
roestvrij staal voor corrosiebestendigheid bij hoge temperaturen
Inconel 625
roestvrij staal voor corrosiebestendigheid bij hoge temperaturen

Geïnteresseerd in het Desktop Metal Studio System +?

Contacteer ons voor een offerte

WILT U MEER INFO OVER HET DESKTOP METAL STUDIO SYSTEM+ ?

Ons toegewijde sales team beantwoordt graag al uw vragen.

Contacteer ons sales team

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x